2013.05.10.
07:16

Írta: tordafilm

Bullet time effekt ventillátorral

Megirigyelted a Matrix "bullet time" effektjét? Te is szeretnél egy sajátot? Nos, jó hírem van, hiszen neked már nem kell feltétlen 60 kamera ehhez a látványos effekthez.

ceilingfan.jpg

Meg tudod csinálni relatív olcsó komponensekből, akár otthon is. Egy NASA mérnök, Mark Rober találta ki eme csodás effekt elkészítésének nagyszerűen egyszerű módját.

Csak egy GoPro kamerára és egy olcsó ventillátorra volt szüksége. Meg még pár apróbb dologra, mint például egy kör alakú falapra, világításra (zseblámpát használt) és egy háttérre. Az egész valahogy így néz ki:

roberrig.jpg

Ez a szerkezet úgy működik, hogy a kör alakú deszka és a rajta elhelyezett dolgok (kamera, zseblámpák, háttér) elkezd forogni a videózni kívánt egy helyben lévő tárgy körül. Ez a videón nem fog látszani, hanem olyan hatása lesz az egésznek, mintha a háttér fix lenne és a tárgy forogna.

A rendes bullet time-hoz minimum 36 DSLR (sok-sok pénz…) és egy drága rig kellene, de Robernek sikerült az egészet 10 ezer forintból megúsznia (egy ventillátor ára).

Íme a videó, amiben Rober bemutatja az általa készített Riget és megmutat néhány elképesztő mintavideót:

A GoPro hero 3 240fps-re volt állítva a fenti videóban, és ehhez nem adott hozzá semmilyen lassító szoftvert (pl twixtor, vagy fcpx beépített optical flow-ja), csak az After Effects-ben nyúlt hozzá egy picit.

Forrás

Szólj hozzá!

Címkék: bullet time gopro RIG

A bejegyzés trackback címe:

https://provagy.blog.hu/api/trackback/id/tr355292356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása