2013.06.23.
15:31

Írta: tordafilm

Célpont követő kamera, ami a tárgyat a kép közepén tartja

Nem csodálkoznék azon, hogy a cím olvasása után nem tudnátok, hogy most mire is számítsatok. Hol máshol csináltak volna ilyen eszement dolgot, mint Japánban. A még fejlesztés alatt álló szerkezetet a Tokiói Egyetem Ishikawa Oku Lab-ja készítette. Azt tudja, hogy ha gyorsan mozog egy tárgy (pl. egy labda), akkor leköveti a mozgását, és közben a kamerával követi is azt.

image-tracker-uot-3.jpg

Úgy működik, hogy a lencse elé tükröket tesznek, amiket nagyon gyorsan mozgatnak. Ehhez nagyon gyors képfelismerő algoritmusra van szükség, pontosan 1000 képet dolgoznak fel másodpercenként. Azért tud a kamera olyan folytonosan mozogni, mert a tárgy helyzetének az adatait egyből megkapja a kamera, ami így le tudja követni a mozgást.

Felhasználásának csak a fantáziánk szab határt. Versenyautó, kosárlabda, vagy madár követése? Nem lesz gond. Persze még sok fejleszteni való van rajta, de engem már a prototípus is meggyőzött:

Forrás. Ha tetszett a cikk, és nem akarsz lemaradni az újabbakról, meg semmi jóról, akkor csatlakozz hozzánk a Facebookon is: ITT.

Szólj hozzá!

Címkék: technológia

A bejegyzés trackback címe:

https://provagy.blog.hu/api/trackback/id/tr785373829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása