2013.02.03.
19:13

Írta: provagy

6 tipp esküvői videósoknak

Szerintem mindnyájunk nevében beszélek ha azt mondom, hogy ki nem állhatom az unalmas és elcseszett esküvői videókat. Persze, ez egy külön "szakma", de azért lehetne ezt normálisan is csinálni. Nos, ezt az esküvői videósok nem veszik figyelembe.

Százalékot most nem mondok, de biztos hogy többen vannak azok, akik nem ütik meg a türhető szintet, mint azok, akik ügyes és profi esküvői videókat csinálnak. Az előbbiektől kérdezném, hogy muszáj ennyire unalmas videókat csinálniuk? Azt hiszem ez a videó megadja a (nemleges) választ:

Rita + Gergő - Wedding TTD from Digi Moments Videography

Egy oldal összeszedett 6 rövid tippet az esküvői videósok számára:

wedding-photography1.jpg

1. Egyszer volt, hol nem volt...

Örökítsd meg az érzéseket és mesélj: legyen története a videónak! Így lesz varázsa az egésznek. Ahhoz, hogy a videónak ne csak eleje és vége legyen, hanem közben is folyamatosan legyen megörökítve minden, bevethetünk bizonyos trükköket. Ilyen az például, hogy egy-egy fontos és megismételhetetlen pillanatnál zárjuk a rekeszt szűkebbre. Így a háttér nem lesz annyira elmosódva, mint ahogy a képen is látszik.

wedding-photography2.jpg

2. Légy kreatív

Mindent le kell videózni, amit csak lehet… De ez nem azt jelenti, hogy nem adhatsz hozzá semmi pluszt sem. Szóval add hozzá önmagadat és a produktivitásodat, ha erre lehetőséget látsz. Emiatt ne szalassz viszont egyetlen pillanatot sem.

wedding-photography3.jpg

3. Csinálj szokatlan felvételeket

Másképp, mint mások. Nem mindig az a jó, hogy ha a szokványos oldalát közelíted meg a dolgoknak. Ha már rendelkezésre áll egy kis időd arra, hogy videózz (minden esküvőn rá szoktak szánni erre fél-egy órát), akkor használd ki, és ne csak az ilyenkor szokásos sablonos snitteket lődd el.

wedding-photography4.jpg

4. Vegyél fel minden fontos mozzanatot

Igen, erre is különösen kell figyelni. Emiatt kell gyakorlat az esküvői videózáshoz, és emiatt van nehéz dolguk az esküvői videósoknak. De erre is oda kell figyelni.

wedding-photography5.jpg

5. Legyen varázslatos a felvétel

Egy fényes háttér és a párból máris csak a varázslatos sziluettük látszik. Egyszerű, de nagyszerű trükk.

wedding-photography6.jpg

6. Emberek

Két öreg boldogan táncol, a koszorúslány elkapja a csokrot, egy kislány önfeledten ugrándozik, a szülők/nagyszülők büszkén mosolyognak… Ilyen videók miatt még a rajta szereplők is hálásak lesznek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://provagy.blog.hu/api/trackback/id/tr705060930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása