2012.12.12.
12:12

Írta: provagy

7 RED érdekesség

 1. A RED egy kis cégként nem kis céllal indult. Létre akartak hozni egy olyan digitális képrőgzítő eszközt, amelyet akkoriban a szakemberek még csak elképzelni sem tudtak (felbontást, színmélységet, szenzort és a felbontást tekintve...).

 2. Hasonló tudású kamerákhoz viszonyítva alacsonyabb ára ellenére sok filmet forgattak ezzel. A jó képi minőségének köszönhetően a Közösségi háló, Az igazság ára, vagy A karib tenger kalózai is ezzel készült.Még több film, ami ezzel lett felvéve ITT található. Egyébként A karib tenger kalózainál például 13 RED ONE MX típust használtak, hat darab 3D-s Riggel kiegészítve. De erről a következő pont szól:

 3. A moduláris szerkezetnek köszönhetően akár 3D-s kamerát is össze lehet "Legózni": RED_3D.jpg 4. A 2006-os NAB-on mutatták be az első RED kamerát, amit egy évvel később (5 évvel ezelőtt) piacra is dobtak.

 5. A tulajdonos Jim Jannard alapította a sikeres OAKLEY márkát is. "Mellékesen" a Forbes magazin szerint az USA 134. (szerk.: azóta már előrébb lépett) 129. leggazdagabb embere.

 6. Már a kamera debütálása előtti időkben együttműködtek az Apple programozóival a RED mérnökei, hogy a legújabb Final Cut Pro kéííq12pes legyen real time kezelni a Redcode-ot. Azóta kijött az FCPX is, ami csak az előző hónapban kapta meg ugyanezt a lehetőséget.

 7. És végezetül…. Nézzük meg, hogy hol készülnek ezek a szörnyetegek!

Már maga a gyár is olyan, mintha egy nagy költségvetésű film díszlete lenne. A vallató széktől kezdve az ágyun át a falon lévő kocsiig minden van itt. Nem semmi, az biztos. Aki ide bejut, az el lesz varázsolva a látottaktól. A kész termék sok munkás kezén megy át. Ráadásul egészen gyorsan: átlagban 16 perc alatt készül el egy RED kamera.

Készült pár - szigorúan a RED által átválogatott - kép is a gyárról. -ITT- meg lehet nézni őket, de ide is berakok kettőt. A képeken csak azok a dolgok láthatóak természetesen, amiket a RED engedett:

RED_Factory3.jpg

RED_Factory1.jpgTovábbi képek itt

Szólj hozzá!

Címkék: RED

A bejegyzés trackback címe:

https://provagy.blog.hu/api/trackback/id/tr814960407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása